Hoe het delen van content op LinkedIn je sales ondersteunt - Provite

Hoe het delen van content op LinkedIn je sales ondersteunt

Waarom is het belangrijk om content op LinkedIn te delen? Als salesprofessional in de b2b-sector is LinkedIn een waardevol platform om je professionele netwerk uit te breiden, je deskundigheid te tonen en nieuwe zakelijke kansen te ontdekken. In dit artikel toon ik de voordelen aan van het gebruik van LinkedIn als salesprofessional. Ik laat je zien hoe je jouw doelstellingen formuleert en hoe een contentkalender je helpt die te realiseren. Ik geef een voorbeeld van een contentkalender en vertel je waar je rekening mee moet houden bij het delen van content op LinkedIn wanneer je dat met meerdere collega’s doet.

Door René Bekink

Voordelen van LinkedIn voor salesprofessionals

Het gebruik van LinkedIn biedt diverse voordelen voor salesprofessionals:

  1. Netwerken en relatieopbouw: LinkedIn stelt je in staat om in contact te komen met potentiële klanten en professionals uit jouw branche. Door actief te zijn op LinkedIn kun je waardevolle relaties opbouwen en je professionele netwerk vergroten.
  2. Expertstatus en thought leadership: Door regelmatig waardevolle content op LinkedIn te delen, kun je jezelf positioneren als een expert in jouw vakgebied. Dit vergroot je geloofwaardigheid en maakt je aantrekkelijker voor potentiële klanten.
  3. Zakelijke kansen: LinkedIn biedt mogelijkheden om nieuwe zakelijke kansen waar te nemen. Denk daarbij aan het vinden van prospects, het genereren van leads en het ontdekken van samenwerkingsmogelijkheden. Actief zijn op LinkedIn versterkt je verkooppijplijn en helpt je bedrijf sneller te groeien.

Het formuleren van je doelstellingen

Voordat je content op LinkedIn gaat delen is het belangrijk om je doelstellingen te formuleren. Wat wil je bereiken met je activiteiten op LinkedIn? Dit helpt je om gefocust te blijven en meetbaar succes te behalen. Enkele voorbeelden van doelstellingen zijn:

Vergroten van zichtbaarheid en bereik

Je vergroot je zichtbaarheid als salesprofessional door regelmatig waardevolle content op LinkedIn te delen. Door je netwerk van connecties op LinkedIn continu uit te breiden krijg je steeds meer bereik. Je relaties worden zo regelmatig aan je bestaan herinnerd en weten je te vinden wanneer dat nodig is.

Genereren van leads en klanten

Als je belangrijkste doelstelling is om nieuwe leads en klanten te genereren richt je je op het aantrekken van potentiële klanten via LinkedIn, bijvoorbeeld door waardevolle content te delen en contact te leggen met prospects.

Opbouwen van thought leadership

Wil je worden gezien als een autoriteit in jouw vakgebied? Concentreer je je dan op het delen van inzichten, trends en best practices die jouw expertise aantonen.

Samenwerking en partnerschappen

Als je op zoek bent naar samenwerkingsmogelijkheden met andere bedrijven, ga je actief op zoek naar potentiële partners en toon je interesse via LinkedIn.

Houd er rekening mee dat je doelstellingen specifiek en meetbaar moeten zijn, zodat je jouw voortgang kunt evalueren en je strategie – indien nodig – kunt aanpassen.

Contentkalender voor LinkedIn

Wanneer je content op LinkedIn gaat delen is het verstandig om gebruik te maken van een contentkalender. Een contentkalender is een schema waarin je de onderwerpen die je wilt behandelen plant. Zo zorg je dat de verschillende onderwerpen die je wilt delen met je netwerk allemaal regelmatig aan bod komen. Het geeft je een hulpmiddel om te bepalen wanneer je over wat gaat publiceren. Dit is een voorbeeld van een contentkalender:

Maandag: Sectornieuws en trends

Deel recente ontwikkelingen, nieuws en trends die relevant zijn voor jouw specifieke sector. Dit laat zien dat je op de hoogte bent van wat er speelt en dat je waardevolle inzichten kunt bieden aan je connecties.

Dinsdag: Bedrijfsnieuws en updates

Promoot updates over je eigen bedrijf, zoals nieuwe productlanceringen, belangrijke mijlpalen, klantensuccesverhalen of recente prestaties. Dit helpt jouw connecties om op de hoogte te blijven van je organisatie en versterkt je merkimago.

Woensdag: Vaardigheden en tips

Deel waardevolle tips en inzichten met betrekking tot de branche waarin jij actief bent. Denk bijvoorbeeld aan vaardigheden die het werk van jouw relaties makkelijker, veiliger, efficiënter of productiever maken. Dit laat zien dat je deskundig bent en helpt je connecties om hun eigen vaardigheden te ontwikkelen.

Donderdag: Managementinformatie

Breng artikelen, whitepapers of casestudy’s onder de aandacht die gericht zijn op managementstrategieën, leiderschap, teambuilding en andere managementonderwerpen. Dit is vooral waardevol als jouw connecties betrokken zijn bij besluitvorming op managementniveau. Je biedt dus sectorinformatie aan voor zowel uitvoerenden als leidinggevenden op twee verschillende momenten.

Vrijdag: Persoonlijk nieuws en interesses

Geef je connecties een kijkje achter de schermen door persoonlijk nieuws, prestaties of interesses te delen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over je deelname aan een conferentie, een boek dat je aanbeveelt of een hobby waar je enthousiast over bent. Dit helpt bij het opbouwen van een persoonlijke band met je connecties.

Houd er rekening mee dat dit slechts een voorbeeld is en je de contentkalender kunt aanpassen aan je eigen behoeften en interesses. Het is belangrijk om consistent te zijn en regelmatig waardevolle content op LinkedIn te delen, maar overdrijf het niet. Een frequentie van 2-3 berichten per week is meestal voldoende om zichtbaar te blijven zonder je connecties te overstromen.

Content op LinkedIn delen met meerdere salesprofessionals van hetzelfde bedrijf

Wanneer meerdere salesprofessionals van hetzelfde bedrijf content op LinkedIn gaan delen zijn er enkele aspecten waar je rekening mee moet houden:

  1. Afstemming en consistentie: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de content die gedeeld wordt aansluit bij de bedrijfsdoelstellingen en de gewenste positionering. De boodschap moet de waarden en het imago van je bedrijf ondersteunen. Stem af met je collega’s om ervoor te zorgen dat je consistent bent in jouw boodschap en waarde toevoegt aan het merk.
  2. Contentverdeling: Maak afspraken over de verdeling van de content, zodat er geen overlapping of concurrentie ontstaat. Een contentkalender kan helpen om de verschillende onderwerpen en de frequentie van het delen van content in balans te brengen. Zo zorg je ervoor dat wanneer jij op dinsdag bedrijfsnieuws deelt, jouw collega’s dat op andere dagen doen.
  3. Samenwerking: Moedig je collega’s aan om samen te werken en elkaars content te ondersteunen door het delen, reageren en liken van elkaars berichten. Dit vergroot de zichtbaarheid en betrokkenheid bij het bedrijf als geheel. Hoe sneller mensen reageren op een LinkedIn-bijdrage, hoe vaker het bericht vertoond wordt.
  4. Personal touch: Hoewel je namens hetzelfde bedrijf communiceert, is het belangrijk om een personal touch aan jouw LinkedIn-berichten toe te voegen. Geef je eigen perspectief en toon jouw persoonlijkheid, zodat je connecties een relatie met je kunnen opbouwen.
Content op LinkedIn delen. Op LinkedIn vind je onder 'ik', 'bijdragen en activiteit' een overzicht van je recente posts - Provite
Content op LinkedIn delen. Op LinkedIn vind je onder ‘ik’, ‘bijdragen en activiteit’ een overzicht van je recente posts.

Content op LinkedIn delen. Op LinkedIn vind je onder ‘ik’, ‘bijdragen en activiteit’ een overzicht van je recente posts.

Een contentkalender is eigenlijk nog belangrijker wanneer meerdere salesprofessionals van hetzelfde bedrijf content op LinkedIn delen. Let er daarbij op dat niet al je collega’s op dezelfde dagen over dezelfde onderwerpen content op LinkedIn delen. Veel relaties van je bedrijf zullen vast met meerdere collega’s een LinkedIn-connectie hebben. Het kan irriteren wanneer bijvoorbeeld je relaties op dezelfde dag diverse malen via LinkedIn nieuws over jouw bedrijf ontvangen.

Een contentkalender voor LinkedIn-posts dient als een gids om ervoor te zorgen dat er een goede balans is tussen de verschillende onderwerpen en dat de content consistent wordt geplaatst. Het helpt je ook als aansporing om continuïteit in je LinkedIn-aanwezigheid te houden. Het is echter belangrijk om flexibel te blijven en ruimte te laten voor spontane berichten en actuele gebeurtenissen. Juist content over actuele ontwikkelingen krijgt vaak extra aandacht op LinkedIn.

Ik hoop dat deze uitgebreidere informatie je zal helpen bij het gebruik van LinkedIn als salesprofessional. Veel succes met het delen van waardevolle content en het behalen van jouw doelstellingen!

Share: